17 Nisan 2021 Cumartesi

Bademli Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi

 

Bademli Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için :

  • Badem

Şerbeti için :

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

    Bademli Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizin yapımı ile başlayalım.
  • Şeker ve su ocağa konur ve kaynar, kaynadıktan sonra ocağımızın altını kısalım ve yaklaşık 15 dakika daha bekletelim.
  • Sonra indirmeye yakın limonu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamur malzemelerini bir kaba alalım. Börek hamuru gibi yoğuralım.
  • Hamurumuzu ince bir şekilde şekilde açıp su bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkaralım.
  • Sonra yuvarlakları birbirinin üzerine koyalım ve üsttekinin içini bir gazoz kapağı yardımıyla çıkaralım.
  • Oluşan boşluğa bademlerimizi dolduralım. Tüm tatlılarımızı bu şekilde hazırlayalım.
  • Fırında orta ısıda pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Sıcak olarak fırından çıkardığımız tatlılarımıza ılık şerbeti dökelim. Afiyet olsun 🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder