Bademli Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
Üzeri için :
- Badem
Şerbeti için :
- 3.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
Bademli Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizin yapımı ile başlayalım.
- Şeker ve su ocağa konur ve kaynar, kaynadıktan sonra ocağımızın altını kısalım ve yaklaşık 15 dakika daha bekletelim.
- Sonra indirmeye yakın limonu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamur malzemelerini bir kaba alalım. Börek hamuru gibi yoğuralım.
- Hamurumuzu ince bir şekilde şekilde açıp su bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkaralım.
- Sonra yuvarlakları birbirinin üzerine koyalım ve üsttekinin içini bir gazoz kapağı yardımıyla çıkaralım.
- Oluşan boşluğa bademlerimizi dolduralım. Tüm tatlılarımızı bu şekilde hazırlayalım.
- Fırında orta ısıda pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Sıcak olarak fırından çıkardığımız tatlılarımıza ılık şerbeti dökelim. Afiyet olsun 🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder