17 Nisan 2021 Cumartesi

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yarım parça tavuk göğüs eti

Marine için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Patates kızartması için;

  • 4-5 adet patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Yoğurt sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

Salça sos için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam kekik
  • Çeyrek çay bardağı su

    Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Tavukları marineye yatırmak için marine malzemeleri karıştırılıp tavuklar içerisine eklenir. 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
  • Patatesler soyulup ince ince uzunlamasına doğranır ve kızartılır.
  • Yoğurt sos için yoğurt iyice çırpılır içerisine sarımsak ve tuz eklenir.
  • Salça sos için domates rendelenir bir kapta sıvı yağ ve domates suyunu çekene kadar pişirilir.
  • İçerisine salça ve sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
  • Pişen sosu ocaktan alalım ve içerisine birazcık tuz ve 1 tutam kekik ilave edelim.
  • Servis tabağına önce patatesleri dizelim ortasına yoğurt ve salçalı sos ekleyelim.
  • En son tavuklarımızı dizelim. Afiyet olsun 💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder