Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yarım parça tavuk göğüs eti
Marine için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
Patates kızartması için;
- 4-5 adet patates
- Sıvı yağ
- Tuz
Yoğurt sos için;
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
Salça sos için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 orta boy domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam kekik
- Çeyrek çay bardağı su
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tavukları marineye yatırmak için marine malzemeleri karıştırılıp tavuklar içerisine eklenir. 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
- Patatesler soyulup ince ince uzunlamasına doğranır ve kızartılır.
- Yoğurt sos için yoğurt iyice çırpılır içerisine sarımsak ve tuz eklenir.
- Salça sos için domates rendelenir bir kapta sıvı yağ ve domates suyunu çekene kadar pişirilir.
- İçerisine salça ve sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
- Pişen sosu ocaktan alalım ve içerisine birazcık tuz ve 1 tutam kekik ilave edelim.
- Servis tabağına önce patatesleri dizelim ortasına yoğurt ve salçalı sos ekleyelim.
- En son tavuklarımızı dizelim. Afiyet olsun 💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder