Taze Sarımsaklı Dereotlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış buğday
- 5-6 su bardağı su, koyuluk kıvamına göre ayarlanacak
- Bulyon yada et suyu, (ona göre de su ayarlanacak)
- 7 yemek kaşığı yoğurt (susuz yerinden)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 sap taze sarımsak yada iki diş sarımsak
- 6 dal dereotu
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Taze Sarımsaklı Dereotlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tenceremize buğday ve (önce 5 bardak) suyu koyup kekiğini de atıp orta ateşte iyice kaynatalım.
- Tuzunu koyalım, diğer taraftan kaseye yoğurdu ve unu koyup iyice karıştıralım.
- Kaynayan suyumuzdan bir kepçe koyup ılıştıralım, kaynayan çorbamıza döküp karıştırarak pişirelim.
- İncecik kıydığımız sarımsağı ve dereotunu ilave edelim.
- Kısık ateşte beş dakika sonra ocağı kapatalım, gerekirse biraz daha kaynamış su ilave edebilirsiniz.
- Küçük bir tavada yağları kızdırıp nane ve pul biberinizi atıp ocağımızı kapatalım.
- Sosumuzu ister kaselere isterseniz tencereye döküp servis yapabilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder