17 Nisan 2021 Cumartesi

Taze Sarımsaklı Dereotlu Buğday Çorbası Tarifi

 

Taze Sarımsaklı Dereotlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış buğday
  • 5-6 su bardağı su, koyuluk kıvamına göre ayarlanacak
  • Bulyon yada et suyu, (ona göre de su ayarlanacak)
  • 7 yemek kaşığı yoğurt (susuz yerinden)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 sap taze sarımsak yada iki diş sarımsak
  • 6 dal dereotu

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Taze Sarımsaklı Dereotlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tenceremize buğday ve (önce 5 bardak) suyu koyup kekiğini de atıp orta ateşte iyice kaynatalım.
  • Tuzunu koyalım, diğer taraftan kaseye yoğurdu ve unu koyup iyice karıştıralım.
  • Kaynayan suyumuzdan bir kepçe koyup ılıştıralım, kaynayan çorbamıza döküp karıştırarak pişirelim.
  • İncecik kıydığımız sarımsağı ve dereotunu ilave edelim.
  • Kısık ateşte beş dakika sonra ocağı kapatalım, gerekirse biraz daha kaynamış su ilave edebilirsiniz.
  • Küçük bir tavada yağları kızdırıp nane ve pul biberinizi atıp ocağımızı kapatalım.
  • Sosumuzu ister kaselere  isterseniz tencereye döküp servis yapabilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder