4 Nisan 2021 Pazar

Baget Ekmeği Tarifi

 

Baget Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

(3 adet ekmek için)

  • (Su bardağımın ölçüsü 200ml)
  • 1 su bardağı + 5 yemek kaşığı daha ılık su (250ml)
  • 1 paket toz maya yada 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt (150 gr)
  • 3,5 su bardağına yakın un (500 gr)

    Baget Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
  • 45-60dk kadar mayalandırın.
  • Ardından hamuru unlu tezgaha alıp üç eşit parçaya bölün ve rulo yapın.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
  • Bir makas ile kesik atın.
  • Her kesik sonrası parçayı bir sağa bir sola yatırın.
  • Ben her ruloya 5er kesik attım.
  • Üzerini örterek tekrar 30 dakika daha mayalandırın.
  • Fırının altını alt üst ayar 230 dereceye açın & tabana su dolu küçük bir fırın kabı yerleştirin, iyice nem oluşsun.
  • Toplam 20-25 dk kadar pişirin.
  • Pişirme süresinin 15 dakikasından sonra fırın kabını çıkarıp devam pişirin. Afiyet olsun!!!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder