4 Nisan 2021 Pazar

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • 2 su bardağı su

Beğendisi için ;

  • 3 adet patlıcan
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Tuz

    Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlarımızı közlemek için yağlı kağıt serili fırın tepsimize bir kaç yerinden delik açarak yerleştiriyoruz.
  • 200 c de 40 dk kadar közlüyoruz.
  • Közleme işlemini ocakta veya köz makineniz varsa o şekilde de yapabilirsiniz.
  • Patlıcanlarımız fırındayken etmizi hazırlayalım.
  • Soğan ve biberimizi yemeklik doğruyoruz. Isınan tenceremize etlerimizi alıyoruz.
  • Suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz daha sonra yemeklik doğradığımız soğan ve biberimizi ekliyoruz sıvı yağıda ekleyip soteliyoruz.
  • Domates ve salçamızla birlikte baharat ve tuzumuzu da ayarlayıp bir iki dk daha sotelemeye devam ediyoruz.
  • Suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  • Etlerimiz yumuşayıp özleşene kadar pişiriyoruz.
  • Beğendisi için közlenen patlıcanlarımızı soyup küçük küçük doğruyoruz.
  • Yayvan bir tencereye tereyağı ve unu alıp kavuruyoruz.
  • Üzerine patlıcanları ekleyip ezerek karıştırıyoruz sütümüzü de ekleyip pişirme işlemine devam ediyoruz.
  • En son kaşarımızı da ekleyip tuzunu da ayarlayıp iyice karıştırıyoruz kıvam alan beğendimiz hazır.
  • Sıcak olarak servis tabağına alıyoruz kaşık yardımıyla yayıyoruz.
  • Üzerine et sotemizden koyuyoruz.
  • Maydanoz ile süsleyip servise hazır ediyoruz. Afiyet olsun🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder