Güllaç Tarifiİçin Malzemeler
- 300 gr güllaç yaprakları
- 1 lt süt
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı gül suyu
- 1 adet vanilin
- 1 kase ceviz içi
Üstüne süslemek için
- Antep fıstığı
- Çilek
- Kiraz
- Nar
Not: güllaç yaprakları arttıkça süt miktarı artar
Yapılışı
- Sütümüzü yoğurt yapma ısısında, yani serçe parmağımızı sütün içine koyduğumuzda 10’a kadar sayana kadar yakmayacak şekilde ısıtıyoruz.
- 1 buçuk su bardağı şekerimizi de ilave edip eritiyoruz. Yarım çay bardağı gül suyunu ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırıyoruz.
- Güllaç yapraklarını tepsimizin şekline göre kesiyoruz. Parlak kısmı üst tarafa gelecek şekilde tepsimize yerleştiriyoruz.
- Her katında ılık sütümüzü yaprakların üstüne gezdiriyoruz. Ara katlara ceviz, antep fıstığı. Fındık tercihimize göre serpiyoruz.
- En üst kısmına da sütümüzün kalanını boşaltıyoruz. Ve tercihimize göre dilimleyip mevsim meyvelerine göre süsleyip sunum yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder