4 Nisan 2021 Pazar

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifiİçin Malzemeler

  • 300 gr güllaç yaprakları
  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı gül suyu
  • 1 adet vanilin
  • 1 kase ceviz içi

Üstüne süslemek için

  • Antep fıstığı
  • Çilek
  • Kiraz
  • Nar

Not: güllaç yaprakları arttıkça süt miktarı artar

 Yapılışı

  1. Sütümüzü yoğurt yapma ısısında, yani serçe parmağımızı sütün içine koyduğumuzda 10’a kadar sayana kadar yakmayacak şekilde ısıtıyoruz.
  2. 1 buçuk su bardağı şekerimizi de ilave edip eritiyoruz. Yarım çay bardağı gül suyunu ve 1 paket vanilin ekleyerek karıştırıyoruz.
  3. Güllaç yapraklarını tepsimizin şekline göre kesiyoruz. Parlak kısmı üst tarafa gelecek şekilde tepsimize yerleştiriyoruz.
  4. Her katında ılık sütümüzü yaprakların üstüne gezdiriyoruz. Ara katlara ceviz, antep fıstığı. Fındık tercihimize göre serpiyoruz.
  5. En üst kısmına da sütümüzün kalanını boşaltıyoruz. Ve tercihimize göre dilimleyip mevsim meyvelerine göre süsleyip sunum yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder