Bakla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram taze bakla
- Yarım demet dereotu
- 2 kaşık pirinç
- 1 kesme şeker
- 2 çorba kaşığı un
- Limon yarım adet
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
Üzerine;
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı safran yada kırmızıbiber
Bakla Çorbası Tarifi Yapılışı
- Baklalar ayıklanıp yıkanır.
- Yarım santim eninde kıyıldıktan sonra limonlu suya konur.
- Yarım saat sonra süzgeçle süzülür.
- Tencereye konur, üzerine 1 çorba kaşığı zeytin yağ konup hafifçe kavrulur.
- 10 bardak su ve pirinç konur. Karıştırılarak kaynatılır.
- Koyulaşınca, yeterince tuz konup, ateşten alınır.
- Kaseye yumurta, yoğurt, limon ve un konur. Çatalla iyice çırpılır.
- Tencereden kepçeyle sıcak du ilave edilir kesilmemesi için karıştıra karıştıra tencereye ilave edilir.
- Üzerine tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur.
- Arzu edildiği kadar kırmızıbiber kızdırılır. Sonra çorbanın üzerine dökülür.
- Kıyılmış dereotu serpildikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder