14 Nisan 2021 Çarşamba

Bakla Çorbası Tarifi

 

Bakla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram taze bakla
  • Yarım demet dereotu
  • 2 kaşık pirinç
  • 1 kesme şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • Limon yarım adet
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt

Üzerine;

  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı safran yada kırmızıbiber

    Bakla Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Baklalar ayıklanıp yıkanır.
  • Yarım santim eninde kıyıldıktan sonra limonlu suya konur.
  • Yarım saat sonra süzgeçle süzülür.
  • Tencereye konur, üzerine 1 çorba kaşığı zeytin yağ konup hafifçe kavrulur.
  • 10 bardak su ve pirinç konur. Karıştırılarak kaynatılır.
  • Koyulaşınca, yeterince tuz konup, ateşten alınır.
  • Kaseye yumurta, yoğurt, limon ve un konur. Çatalla iyice çırpılır.
  • Tencereden kepçeyle sıcak du ilave edilir kesilmemesi için karıştıra karıştıra tencereye ilave edilir.
  • Üzerine tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur.
  • Arzu edildiği kadar kırmızıbiber kızdırılır. Sonra çorbanın üzerine dökülür.
  • Kıyılmış dereotu serpildikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder