Şahane Lezzetiyle Cevizli Fındıklı Basma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram tel kadayıf
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı ceviz
- 4 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 4,5 su bardağı toz şeker
Şahane Lezzetiyle Cevizli Fındıklı Basma Kadayıf Tarifi Yapılışı
- 750 gram tel kadayıfımızı bir tepside didikleyerek, erittiğimiz 4 yemek kaşığı tereyağını kadayıfın tamamına yediriyoruz.
- Tereyağını iyice yedirdikten sonra kadayıfımızın yarısını yine tereyağı ile yağlamış olduğumuz cam kabımıza alıyor ve güzelce bastırıyoruz. (biz, bardak altı ile kadayıfı iyice bastırdık. ).
- 1 su bardağı fındık ve 1 su bardağı cevizi bastırdığımız kadayıfın üzerine serpiyoruz.
- Üzerine geri kalan kadayıfı döşeyip yine güzelce bastırıyoruz.
- 180° fırında 40 dakika alt üst programda pişirmek üzere cam kabımızı fırına veriyoruz.
- Şerbet için 4 su bardağı su ve 4, 5 su bardağı toz şekeri tencerede kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.
- Piştikten sonra ters çevirip ilk sıcağı çıkan kadayıfımıza ılık şerbetimizi döküyoruz.
- Şerbetini çektikten sonra basma kadayıfımızı dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder