14 Nisan 2021 Çarşamba

Şahane Lezzetiyle Cevizli Fındıklı Basma Kadayıf Tarifi

 

Şahane Lezzetiyle Cevizli Fındıklı Basma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı ceviz
  • 4 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4,5 su bardağı toz şeker

    Şahane Lezzetiyle Cevizli Fındıklı Basma Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • 750 gram tel kadayıfımızı bir tepside didikleyerek, erittiğimiz 4 yemek kaşığı tereyağını kadayıfın tamamına yediriyoruz.
  • Tereyağını iyice yedirdikten sonra kadayıfımızın yarısını yine tereyağı ile yağlamış olduğumuz cam kabımıza alıyor ve güzelce bastırıyoruz. (biz, bardak altı ile kadayıfı iyice bastırdık. ).
  • 1 su bardağı fındık ve 1 su bardağı cevizi bastırdığımız kadayıfın üzerine serpiyoruz.
  • Üzerine geri kalan kadayıfı döşeyip yine güzelce bastırıyoruz.
  • 180° fırında 40 dakika alt üst programda pişirmek üzere cam kabımızı fırına veriyoruz.
  • Şerbet için 4 su bardağı su ve 4, 5 su bardağı toz şekeri tencerede kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Piştikten sonra ters çevirip ilk sıcağı çıkan kadayıfımıza ılık şerbetimizi döküyoruz.
  • Şerbetini çektikten sonra basma kadayıfımızı dilimleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder