Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım kase irmik
İçi için;
- 1 kase ceviz içi
Şerbeti için;
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tatlı sıcak şerbet soğuk olacağı için önce şerbeti yapıp soğumaya bırakıyoruz.
- Şeker ve suyu karıştırıp ocağa bırakıyoruz. kKaynadıktan sonra 10 dk kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
- Margarin oda sıcaklığında olacak. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra. margarini de ekleyip yoğuruyoruz.
- Son olarak un ve vanilya, kabartma tozu koyup iyice yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bi hamur olacak.
- Elimizde açıp cevizimi içine koyup uzun ince şeklinde şekil verip kapatıyoruz.
- Üzerini irmiğe bulayıp 170 derece fırından kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca şerbetini döküp dinlemeye bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder