21 Nisan 2021 Çarşamba

Bal Parmak Tatlısı Tarifi

 

Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • Yarım kase irmik

İçi için;

  • 1 kase ceviz içi

Şerbeti için;

  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

    Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tatlı sıcak şerbet soğuk olacağı için önce şerbeti yapıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Şeker ve suyu karıştırıp ocağa bırakıyoruz. kKaynadıktan sonra 10 dk kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Margarin oda sıcaklığında olacak. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra. margarini de ekleyip yoğuruyoruz.
  • Son olarak un ve vanilya, kabartma tozu koyup iyice yoğuruyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bi hamur olacak.
  • Elimizde açıp cevizimi içine koyup uzun ince şeklinde şekil verip kapatıyoruz.
  • Üzerini irmiğe bulayıp 170 derece fırından kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca şerbetini döküp dinlemeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder