Bamya Çorbası (Çiçek Bamya) Konya Usulü Tarifi İçin Malzemeler
3 litrelik bir tencere için
- 500 gram yağlı bamyalık et
- 100 gram kuru bamya
- 4 iri soğan
- 2 kil biber
- 3 domates
- 1 yemek kaşığı dolu salça
- 2 yemek kaşığı dolu tereyağ
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu yada 2 limonun suyu
Koyu kıvamlı tercih edenler için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
Bamya Çorbası (Çiçek Bamya) Konya Usulü Tarifi Yapılışı
- Soğanları küçük küçük doğrayın biber ve domatesleride.
- Düdüklüye yağı koyup eritin etleri ekleyin etler suyu çekene kadar kavurun ve soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Biberleri ilave edin biraz daha kavurup salçayı verin salça dağılınca domatesler ve baharatlar ile 3- 4 limon tuzu ayırıp limon tuzunun kalanını ekleyin.
- 3 litre kadar sıcak şu ekleyip karıştırıp düdüklüyü kapatın.
- Düdüklünüze göre pişirin. Ve kapatın.
- Diğer tarafta bamyaları küçük bir mutfak havlusu yada bez arasında ovalayın ve bir kaba alın.
- Sıcak su kaynatın.
- İçine kalan limon tuzlarını yada yarım limon suyu ekleyip 10 dakika kadar kısık ateşte bamyaları haşlayın
- Soğuk sudan geçirip iplerinden ayırın düdüklüyü açın ve bamyaları ekleyin.
- Tekrar kapatın. 10 dakika kadar pişirin.
- Tencere ılıyana kadar kapağını açmayın. Arzu edenler un kavurup üzerine gezdirilir. Yada en bamyaları ilave ederken.
- Tereyağında 1 yemek kaşığı un kavrulur. Kıvamı sıcak su ekleyerek açılır ve ilave edilir. Her türlü çok leziz dir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder