22 Nisan 2021 Perşembe

Bamya Çorbası (Çiçek Bamya) Konya Usulü Tarifi

 

Bamya Çorbası (Çiçek Bamya) Konya Usulü Tarifi İçin Malzemeler

3 litrelik bir tencere için

  • 500 gram yağlı bamyalık et
  • 100 gram kuru bamya
  • 4 iri soğan
  • 2 kil biber
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı dolu salça
  • 2 yemek kaşığı dolu tereyağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu yada 2 limonun suyu

Koyu kıvamlı tercih edenler için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su

    Bamya Çorbası (Çiçek Bamya) Konya Usulü Tarifi Yapılışı

  • Soğanları küçük küçük doğrayın biber ve domatesleride.
  • Düdüklüye yağı koyup eritin etleri ekleyin etler suyu çekene kadar kavurun ve soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Biberleri ilave edin biraz daha kavurup salçayı verin salça dağılınca domatesler ve baharatlar ile 3- 4 limon tuzu ayırıp limon tuzunun kalanını ekleyin.
  • 3 litre kadar sıcak şu ekleyip karıştırıp düdüklüyü kapatın.
  • Düdüklünüze göre pişirin. Ve kapatın.
  • Diğer tarafta bamyaları küçük bir mutfak havlusu yada bez arasında ovalayın ve bir kaba alın.
  • Sıcak su kaynatın.
  • İçine kalan limon tuzlarını yada yarım limon suyu ekleyip 10 dakika kadar kısık ateşte bamyaları haşlayın
  • Soğuk sudan geçirip iplerinden ayırın düdüklüyü açın ve bamyaları ekleyin.
  • Tekrar kapatın. 10 dakika kadar pişirin.
  • Tencere ılıyana kadar kapağını açmayın. Arzu edenler un kavurup üzerine gezdirilir. Yada en bamyaları ilave ederken.
  • Tereyağında 1 yemek kaşığı un kavrulur. Kıvamı sıcak su ekleyerek açılır ve ilave edilir. Her türlü çok leziz dir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder