22 Nisan 2021 Perşembe

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya
  • 4-5 su bardağı un (Kontrollü eklenecek)

Arasına sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş̧ tereyağ

İç harcı için;

  • Lor
  • Maydanoz
  • (Sade ya da patatesli de yapabilirsiniz)

    Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle derin bir kabının içine un hariç bütün malzemeleri ekledim unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ettim.
  • Hamurumu 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra bezelere ayırdım toplamda sekiz bezem oldu.
  • Dört dört ayırdım ve ilk bezeyi küçük açtıktan sonra tereyağı sürdüm.
  • Diğer bezeleri de yağlayarak üst üste koydum.
  • En üsttekileri yağlamıyoruz. Yani dört katlı iki hamurum oldu.
  • Önce hafif elle sonra da merdane yardımıyla hamuru açtım sigara böreği yapar gibi hamuru sekiz parçaya kestim.
  • İç harcı ekleyip sardım.
  • Diğer hamuru da aynı şekilde açtım ve tepsiye dizdim.
  • Yumurtasını sürüp 20 dk kadar tepsi de mayalandırdım.
  • Isıtılmamış fırında 180 derecede pişirdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder