7 Nisan 2021 Çarşamba

Beşamel Soslu Ispanaklı Fırında Krep Tarifi

 

Beşamel Soslu Ispanaklı Fırında Krep Tarifi İçin Malzemeler

Krep İçin

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Tuz

Krep İçin

  • 400 gram ıspanak
  • 300 gram beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri
  • Domates sosu
  • Beşamel Sos İçin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

    Yapılışı

  • Öncelikle krebi hazırlayalım. Yumurtaları kasede çırpalım üzerine su sütü döküp karıştıralım. Ardından 2 su bardağı tuzu ve unu yavaş yavaş dökerek karıştıralım. Kızan tavada orta ateşte krepleri pişirelim.
  • Kavrulmuş ıspanakların içine beyaz peyniri tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Hazır olan kreplerin içerisine ıspanak karışımını koyup ortasına kaşar peynirini koyalım ve krebi dürelim.
  • Beşamel sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye tereyağını ve unu koyup kavuralım. Ardından sütü yavaş yavaş koyarak karıştıralım hafif koyu bir kıvam elde edince içine tuzu ve karabiberi ekleyelim.
  • Kabın içerisine koyduğumuz kreplerin üzerine beşamel sosunu yayalım. En üstüne domates sosunu yayalım ve en son olarak kaşar peyniri rendesini koyup fırına verelim.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder