12 Nisan 2021 Pazartesi

Beze (Mereng) Tarifi

 

Beze (Mereng) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • Turuncu gıda boyası (isteğe bağlı)

    Beze (Mereng) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce yumurtaları sarılarından ayırıyoruz.
  • Yumurtanın akını kullanıyoruz. Kesinlikle bir damla dahi sarısı olmamalı.
  • Yumurta aklarını çırpacağımız kaba alalım.
  • Birkaç dk mikserle çırpıp yavaş yavaş şekeri ekleyelim.
  • Bir taraftan çırpmaya devam edelim.
  • Şekeri tamamen ekleyince vanilini ekleyelim.
  • Yaklaşık 7-8 dk mikserin yüksek devirinde çırpalım.
  • Traş köpüğü kıvamına gelince olmuş demektir.
  • Ben hazırladığım köpüğü ikiye böldüm.
  • Birazına gıda boyası ekleyip tekrar çırptım.
  • Sonrasında köpükleri sıkma torbasına yerleştirip tepsiye sıkalım.
  • 90 derece fırında 1 saat kurutalım.
  • Fırından çıkarmadan önce kontrol edelim.
  • Bezeler elimize yapışmıyorsa olmuş demektir.
  • Yapışıyorsa biraz daha kurutabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şeker olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder