Beze (Mereng) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta akı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı vanilin
- Turuncu gıda boyası (isteğe bağlı)
Beze (Mereng) Tarifi Yapılışı
- İlk önce yumurtaları sarılarından ayırıyoruz.
- Yumurtanın akını kullanıyoruz. Kesinlikle bir damla dahi sarısı olmamalı.
- Yumurta aklarını çırpacağımız kaba alalım.
- Birkaç dk mikserle çırpıp yavaş yavaş şekeri ekleyelim.
- Bir taraftan çırpmaya devam edelim.
- Şekeri tamamen ekleyince vanilini ekleyelim.
- Yaklaşık 7-8 dk mikserin yüksek devirinde çırpalım.
- Traş köpüğü kıvamına gelince olmuş demektir.
- Ben hazırladığım köpüğü ikiye böldüm.
- Birazına gıda boyası ekleyip tekrar çırptım.
- Sonrasında köpükleri sıkma torbasına yerleştirip tepsiye sıkalım.
- 90 derece fırında 1 saat kurutalım.
- Fırından çıkarmadan önce kontrol edelim.
- Bezeler elimize yapışmıyorsa olmuş demektir.
- Yapışıyorsa biraz daha kurutabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şeker olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder