12 Nisan 2021 Pazartesi

Lotus Bisküvili Meyveli Muhallebi Tarifi

 

Lotus Bisküvili Meyveli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 paket vanilya
  • İçine ve üzerine lotus bisküvi
  • Çilek, muz

    Lotus Bisküvili Meyveli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • İlk önce bir tencereye muhallebi için labne ve vanilya hariç malzemeler konularak pişirilir.
  • Muhallebi çok yoğun bir kıvamda olmayacaktır, sulu oldu diye korkmayın.
  • Muhallebi kaynayınca altı söndürülür. Labne ve vanilya eklenir karıştırılır.
  • Çilek, muz ve lotuslar doğranır. Kaselerin altına üçünden konulur.
  • Daha sonra muhallebi sıcakken üzerlerine dökülür.
  • Süslemek için istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz. Toz antep fıstığı ayrı bir görüntü sağlıyor.
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder