Malzemeler
Hamuru için
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
İçine koymak için
- 1 kase peynir
Kızartmak için
- Yeterince sıvı yağ (1,5 su bardağı sıvı yağ)
Yapılışı
- Hamur yoğurma kabına hamur malzemelerini koyup hamuru iyice yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Tüm hamur bezelerini merdane yardımıyla biraz açalım yufka gibi.
- Açtığımız yufkaların içine bir yemek kaşığı peynir koyup ikiye katlanır şekilde kapatalım.
- Kapattığımız börek yufkaların kenarlarını açılmasın diye elimizle hafif bastıralım.
- Elimizle bastırdığımız böreklerin kenarlarını açılmasın ve düzgün olsun diye çay tabağın kenarıyla veya bıçakla keselim.
- Tavaya yeterince sıvı yağ koyalım orta ateşte kızdıralım.
- Tavada kızmış olan yağın içine börekleri atalım alt üst çevirip pişen börekleri tavadan alalım.
- Bütün börekler pişene kadar bu şekilde devam edelim.
- Pişen börekleri muz servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder