21 Nisan 2021 Çarşamba

Bir Bardak Sütle Balon Gibi Şişen Puf Puf Börek Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

İçine koymak için

  • 1 kase peynir

Kızartmak için

  • Yeterince sıvı yağ (1,5 su bardağı sıvı yağ)

    Yapılışı

  • Hamur yoğurma kabına hamur malzemelerini koyup hamuru iyice yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Tüm hamur bezelerini merdane yardımıyla biraz açalım yufka gibi.
  • Açtığımız yufkaların içine bir yemek kaşığı peynir koyup ikiye katlanır şekilde kapatalım.
  • Kapattığımız börek yufkaların kenarlarını açılmasın diye elimizle hafif bastıralım.
  • Elimizle bastırdığımız böreklerin kenarlarını açılmasın ve düzgün olsun diye çay tabağın kenarıyla veya bıçakla keselim.
  • Tavaya yeterince sıvı yağ koyalım orta ateşte kızdıralım.
  • Tavada kızmış olan yağın içine börekleri atalım alt üst çevirip pişen börekleri tavadan alalım.
  • Bütün börekler pişene kadar bu şekilde devam edelim.
  • Pişen börekleri muz servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder