6 Nisan 2021 Salı

Bisküvili Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi

 

Bisküvili Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu bisküvi

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (Bardak ölçüsü 200 ml.)
  • 1 su bardağından 1 cm eksik irmik
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

Üzeri İçin

  • 1, 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı kakao
  • 2-3 adet kakaolu bisküvi

    Bisküvili Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle muhallebisi için süt, irmik ve şekeri tencereye koyalım; sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
  • Ocağı kapatıp hindistan cevizi, vanilin ve tereyağını ilave edip mikserle 2-3 dakika çırpalım ki kıvamı güzel ve parlak olsun.
  • Tatlımızı yapacağımız borcamı sudan geçirelim muhallebinin üçte birini koyup üzerine kakaolu bisküvili dizelim.
  • Kalan muhallebinin yarısını ve tekrar bisküvi dizdikten sonra artan muhallebinin tamamını koyup kaşık arkasını ıslatarak düzleyelim.
  • Üzeri için rondoda 2-3 adet bisküviyi çekelim, kakao ve hindistan cevizine koyup karıştırıp muhallebinin üzerine serpiştirerek soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapalım. Bir gün beklerse daha güzel oluyor. Afiyet olsun.
  • Not: En üst kata koyacağımız muhallebi sertleşmişse 1 yemek kaşığı süt ilave edelim, ocakta ısıtarak karıştırıp bisküvilerin üzerine dökersek pürüzsüz düzgün olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder