Bisküvili Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu bisküvi
Muhallebisi İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker (Bardak ölçüsü 200 ml.)
- 1 su bardağından 1 cm eksik irmik
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Üzeri İçin
- 1, 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı kakao
- 2-3 adet kakaolu bisküvi
Bisküvili Hindistan Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle muhallebisi için süt, irmik ve şekeri tencereye koyalım; sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
- Ocağı kapatıp hindistan cevizi, vanilin ve tereyağını ilave edip mikserle 2-3 dakika çırpalım ki kıvamı güzel ve parlak olsun.
- Tatlımızı yapacağımız borcamı sudan geçirelim muhallebinin üçte birini koyup üzerine kakaolu bisküvili dizelim.
- Kalan muhallebinin yarısını ve tekrar bisküvi dizdikten sonra artan muhallebinin tamamını koyup kaşık arkasını ıslatarak düzleyelim.
- Üzeri için rondoda 2-3 adet bisküviyi çekelim, kakao ve hindistan cevizine koyup karıştırıp muhallebinin üzerine serpiştirerek soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlımızı buzdolabına kaldırıp en az 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapalım. Bir gün beklerse daha güzel oluyor. Afiyet olsun.
Not: En üst kata koyacağımız muhallebi sertleşmişse 1 yemek kaşığı süt ilave edelim, ocakta ısıtarak karıştırıp bisküvilerin üzerine dökersek pürüzsüz düzgün olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder