Yapımı Çok Pratik Tadı Hafif Limon Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Bardak ölçüsü 200 ml
- 2 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2,5 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı buğday nişastası
- 7 çorba kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Üzeri İçin
- Dolmalık fıstık
- Taze nane yaprakları
Yapımı Çok Pratik Tadı Hafif Limon Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Limon suyu, limon rendesi, su, buğday nişastası ve pudra şekerini karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebiniz pişerken dolmalık fıstıkları yanmaz tavada yağsız olarak rengi hafif değişene kadar kavurun.
- Muhallebiyi suyla ıslatılmış servis kaselerine boşaltın.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra fıstık ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder