6 Nisan 2021 Salı

Çin İşi Tavuk Tarifi

 

Çin İşi Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç

Sos İçin

  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (Damak tadınıza göre ayarlanabilir)
  • 1 yemek kaşığı (Silme tepeleme değil!) mısır unu
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su (Kıvamına göre artırabilirsiniz)

    Çin İşi Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Küp küp doğradığımız tavukları kasede un ve 1 çay kaşığı ile yazılı baharatlarla karıştırıyoruz.
  • Yağ eklenen tavada yüksek ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz ve bir kenara kaseye alıyoruz.
  • Aynı tavada ince ince doğradığımız soğanı biberleri sarımsağı ve havucu ekleyip soteliyoruz. O sotelenirken sos malzemelerini bir kapta karıştırarak hazırlıyoruz.
  • Tavadaki sebzeler yumuşayınca tavuklarımızı ekleyip 1-2 tur çevirip hazırladığımız sosu ekliyoruz. 5-10 dakikada öyle pişiriyoruz.
  • Servis ederken üstüne susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder