Calzone Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
- 2 adet kapya biber
- 1 adet büyük boy sarı biber
- 2 adet yeşil köy biberi
- ½ kangal sucuk
- 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
Calzone Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Ilık su, şeker ve yaş maya karıştırılır ve kapatılır. Maya aktif hale geldiğinde sıvıyağ ve tuz eklenir ve karıştırılır. Un ilave edilir.
- Yumuşak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir. Bu aşamada un kontrollü eklenmelidir. Üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
- Sebzeler ince doğranır, sucukla beraber tavada kısa süre sotelenir ( ben diri kalmasını sevmediğim ve sebzelerin lezzeti harmanlansın diye soteledim, zorunlu değil).
- Domates, fesleğen ve kekik karıştırılır ve blenderdan geçirilir. Mayalanan hamur içe katlayarak yoğurulur ve havası alınır.
- Hamur on parçaya bölünür. Her parça içe katlanıp, pençe hareketi ile yuvarlanarak beze haline getirilir. Bezeler üstü örtülerek on dakika dinlendirilir.
- Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır. Bir tarafına domatesli sos sürülür. Sebzeli sucuklu harçtan koyulur. İkiye katlanır ve kenarları bastırılır.
- Dışta kalan hamur içeri doğru katlanıp bastırılarak kapatılır. Üstüne tekrar domatesli sos sürülür. Isıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
- Pişmek üzereyken üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur ve tekrar fırına verilir. Peynirler eriyene kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder