20 Nisan 2021 Salı

Calzone Tarifi

 

Calzone Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet büyük boy sarı biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • ½ kangal sucuk
  • 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen

Calzone Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Ilık su, şeker ve yaş maya karıştırılır ve kapatılır. Maya aktif hale geldiğinde sıvıyağ ve tuz eklenir ve karıştırılır. Un ilave edilir.
  • Yumuşak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir. Bu aşamada un kontrollü eklenmelidir. Üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
  • Sebzeler ince doğranır, sucukla beraber tavada kısa süre sotelenir ( ben diri kalmasını sevmediğim ve sebzelerin lezzeti harmanlansın  diye soteledim, zorunlu değil).
  • Domates, fesleğen ve kekik karıştırılır ve blenderdan geçirilir. Mayalanan hamur içe katlayarak yoğurulur ve havası alınır.
  • Hamur on parçaya bölünür. Her parça içe katlanıp, pençe hareketi ile yuvarlanarak beze haline getirilir. Bezeler üstü örtülerek on dakika dinlendirilir.
  • Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır. Bir tarafına domatesli sos sürülür. Sebzeli sucuklu harçtan koyulur. İkiye katlanır ve kenarları bastırılır.
  • Dışta kalan hamur içeri doğru katlanıp bastırılarak kapatılır. Üstüne tekrar domatesli sos sürülür. Isıtılmış 200 derece  fırında pişirilir.
  • Pişmek üzereyken üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur ve tekrar fırına verilir. Peynirler eriyene kadar pişirilir. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder