Cevizli Örgü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı soğuk su
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
İçi için;
- Ceviz içi
Şerbeti için;
- 4, 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Cevizli Örgü Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti ile başlayalım şekeri ve suyu tencereye alıp 15 dk kadar kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra limon suyunda ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım hamur tam toparlanmıyor gibi oluyor ama un eklemeyin 5 su bardağı un yeterli gelecektir.
- İyice yoğurduktan sonra üstü kapalı bir şekilde 15 dk dinlendirelim sürenin sonunda hamurun çok iyi bir kıvamı olacaktır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle hafif uzunlamasına olacak şekilde açıyoruz.
- Kenarların 4 yerden kesiyoruz ortasına uzunlamasına olacak şekilde cevizleri diziyoruz ve örmeye başlıyoruz tüm hamura bu işlemi uygulayalım.
- 180* derece fırında üstü kızarana dek pişirelim.
- Pişen tatlılarımızın ilk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbeti üstüne gezdirelim 4 yada 5 saat sonra şerbetini çeken tatlılarımız hazır.
Afiyet olsun😊💞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder