28 Nisan 2021 Çarşamba

Cevizli Örgü Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Örgü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için;

  • Ceviz içi

Şerbeti için;

  • 4, 5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Cevizli Örgü Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbeti ile başlayalım şekeri ve suyu tencereye alıp 15 dk kadar kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra limon suyunda ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım hamur tam toparlanmıyor gibi oluyor ama un eklemeyin 5 su bardağı un yeterli gelecektir.
  • İyice yoğurduktan sonra üstü kapalı bir şekilde 15 dk dinlendirelim sürenin sonunda hamurun çok iyi bir kıvamı olacaktır.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle hafif uzunlamasına olacak şekilde açıyoruz.
  • Kenarların 4 yerden kesiyoruz ortasına uzunlamasına olacak şekilde cevizleri diziyoruz ve örmeye başlıyoruz tüm hamura bu işlemi uygulayalım.
  • 180* derece fırında üstü kızarana dek pişirelim.
  • Pişen tatlılarımızın ilk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbeti üstüne gezdirelim 4 yada 5 saat sonra şerbetini çeken tatlılarımız hazır.
  • Afiyet olsun😊💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder