Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800g)
- 150g tereyağı
- Sıvı yağ (1 çay bardağından biraz az)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
Arası için;
- 1 kase iri çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri kullanabilirsiniz.
Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için sütü ve şekeri hafif ısıtalım iyice soğusun, kenara ayıralım.
- Tereyağını eritelim ve köpüklerini alalım. İçine sıvı yağ ekleyelim.
- Borcamı yufkaların üzerine koyun tepsi ebatında keselim.
- Tepsiye birkaç kaşık yağ gezdirin 1 kat yufka _tereyağı.
- 1 kat yufka-tereyağı şeklinde ilerleyelim.
- Yufka sayısının tam yarısına gelince orta kata ceviz/fıstık serpelim.
- Aynı şekilde yufka tereyağı şeklinde ilerleyelim.
- Yufkalar bitince kare kare keselim.
- Kalan tereyağını üstüne gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar ağır ağır pişirelim.
- Fırından alınan sıcak baklavayı 4-5 dakika kadar beklettikten sonra soğuk şerbeti gezdirelim.
- Ve soğuyan baklavanın üzerine süzgeçle kakaoyu ve pudra şekeri karışımını eleyip gezdirelim. Üzerine rendelenmiş çikolatayı da gezdirelim.
- 3 -4 saat kadar dolapta dinlendikten sonra servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder