28 Nisan 2021 Çarşamba

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800g)
  • 150g tereyağı
  • Sıvı yağ (1 çay bardağından biraz az)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Arası için;

  • 1 kase iri çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri kullanabilirsiniz.

    Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için sütü ve şekeri hafif ısıtalım iyice soğusun, kenara ayıralım.
  • Tereyağını eritelim ve köpüklerini alalım. İçine sıvı yağ ekleyelim.
  • Borcamı yufkaların üzerine koyun tepsi ebatında keselim.
  • Tepsiye birkaç kaşık yağ gezdirin 1 kat yufka _tereyağı.
  • 1 kat yufka-tereyağı şeklinde ilerleyelim.
  • Yufka sayısının tam yarısına gelince orta kata ceviz/fıstık serpelim.
  • Aynı şekilde yufka tereyağı şeklinde ilerleyelim.
  • Yufkalar bitince kare kare keselim.
  • Kalan tereyağını üstüne gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarana kadar ağır ağır pişirelim.
  • Fırından alınan sıcak baklavayı 4-5 dakika kadar beklettikten sonra soğuk şerbeti gezdirelim.
  • Ve soğuyan baklavanın üzerine süzgeçle kakaoyu ve pudra şekeri karışımını eleyip gezdirelim. Üzerine rendelenmiş çikolatayı da gezdirelim.
  • 3 -4 saat kadar dolapta dinlendikten sonra servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder