28 Nisan 2021 Çarşamba

Teşrube Tarifi

 

Teşrube Tarifi İçin Malzemeler

  • Ufak doğranmış pide
  • 300 gram kuzu kuşbaşı et
  • 5 adet patlıcan patlıcan
  • 3 kaşık tereyağ
  • 1 kase arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 3 adet küp doğranmış domates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 adet doğranmış köy biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase süzme yoğurt

    Teşrube Tarifi Yapılışı

  • Etlerimizi bir tavada 3 kaşık zeytinyağı ile soteleyip mühürleyerek tarifimize başlıyoruz.
  • Diğer bir tencerede arpacık soğan ve sarımsaklarımızı tereyağında kavuruyoruz.
  • Soğanlarımız sotelendiğinde etimizle birleştiriyor, nohut, domates ve 4’e böldüğümüz yeşil biberimizi üzerine ekliyoruz.
  • 2 kaşık domates salçasını biraz sulandırıp yemeğimizin üzerine döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Etlerimizi piştikten sonra üzerine patlıcanlarımızı ekleyip biraz daha pişirmeye devam ediyoruz.
  • Pidelerimizi küçük kareler şeklinde doğrayıp servis tabağımızın tabanına yerleştirip üzerine birkaç kaşık süzme yoğurt döküyoruz.
  • Dinlenen teşrube yemeğimizi de üzerine yerleştirip sunuma hazır hale getiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder