Teşrube Tarifi İçin Malzemeler
- Ufak doğranmış pide
- 300 gram kuzu kuşbaşı et
- 5 adet patlıcan patlıcan
- 3 kaşık tereyağ
- 1 kase arpacık soğan
- 6 diş sarımsak
- 3 adet küp doğranmış domates
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 5 adet doğranmış köy biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kase süzme yoğurt
Teşrube Tarifi Yapılışı
- Etlerimizi bir tavada 3 kaşık zeytinyağı ile soteleyip mühürleyerek tarifimize başlıyoruz.
- Diğer bir tencerede arpacık soğan ve sarımsaklarımızı tereyağında kavuruyoruz.
- Soğanlarımız sotelendiğinde etimizle birleştiriyor, nohut, domates ve 4’e böldüğümüz yeşil biberimizi üzerine ekliyoruz.
- 2 kaşık domates salçasını biraz sulandırıp yemeğimizin üzerine döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Etlerimizi piştikten sonra üzerine patlıcanlarımızı ekleyip biraz daha pişirmeye devam ediyoruz.
- Pidelerimizi küçük kareler şeklinde doğrayıp servis tabağımızın tabanına yerleştirip üzerine birkaç kaşık süzme yoğurt döküyoruz.
- Dinlenen teşrube yemeğimizi de üzerine yerleştirip sunuma hazır hale getiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder