Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet büyük boy soğan
İç harcı için;
- 200 gram kadar kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 bardak pirinç
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 kaşık salça
- 2 bardak sıcak su
- 2 kaşık zeytinyağ
Soğan Dolması Tarifi Yapılışı
- Soğanların kabuklarını soyup ortasından tek taraftan göbeğine kadar kesik atalım.
- 8-10 dk haşlayalım.
- Soğuk suya tutup biraz soğumasını bekleyelim.
- Sonrasında parçalanmamasına dikkat ederek katlarına tek tek ayıralım. (kolayca ayrılacaktık) kenarda bekletelim.
- Kıymayı ve diğer tüm malzemelerimizi harmanlayıp dolma içimizi hazırlayalım.
- Soğan katlarını avucumuzun içine alalım ceviz büyüklüğünde iç harcından koyalım ve saralım.
- Bir fırın kabına dikkatlice dizelim.
- Hepsi bittikten sonra üzeri için salçalı suyumuzu hazırlayalım. Ve tüm tepsiye gezdirelim.
- Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile güzelce saralım. 190 derecede fırında yumuşayıp içleri pişene kadar pişirelim.
- Son 5 dk yağlı kağıdını açıp hafif kızarmasını sağlayalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun. 🤗😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder