25 Nisan 2021 Pazar

Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy soğan

İç harcı için;

  • 200 gram kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 bardak pirinç
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 kaşık salça
  • 2 bardak sıcak su
  • 2 kaşık zeytinyağ   

    Soğan Dolması Tarifi Yapılışı

  • Soğanların kabuklarını soyup ortasından tek taraftan göbeğine kadar kesik atalım.
  • 8-10 dk haşlayalım.
  • Soğuk suya tutup biraz soğumasını bekleyelim.
  • Sonrasında parçalanmamasına dikkat ederek katlarına tek tek ayıralım. (kolayca ayrılacaktık) kenarda bekletelim.
  • Kıymayı ve diğer tüm malzemelerimizi harmanlayıp dolma içimizi hazırlayalım.
  • Soğan katlarını avucumuzun içine alalım ceviz büyüklüğünde iç harcından koyalım ve saralım.
  • Bir fırın kabına dikkatlice dizelim.
  • Hepsi bittikten sonra üzeri için salçalı suyumuzu hazırlayalım. Ve tüm tepsiye gezdirelim.
  • Üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile güzelce saralım. 190 derecede fırında yumuşayıp içleri pişene kadar pişirelim.
  • Son 5 dk yağlı kağıdını açıp hafif kızarmasını sağlayalım. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun. 🤗😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder