Ciğer Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana ciğer
- 2 soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya
- Yarım kaşık salça
- 2 domates
- İsteğe bağlı isot
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Kara biber
Ciğer Tantuni Tarifi Yapılışı
- Ciğer küçük küçük doğrayıp tavaya yağla birlikte atıyoruz.
- Kapağını kapatıp sulanacaktır suyunu çekene kadar pişirilip suyunu çeken ciğerlerin içerisine salçayı ekleyip hafif kavuruyoruz.
- Soğan biberleri doğrayıp onları da ekliyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra domates baharatları tuz ekleyip iyice yumuşayan tantuni ocaktan alıyoruz
- Domates, maydanoz, soğan doğrayıp lavaş ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder