Çikolata Soslu Çilek Dolgulu Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 25 cm yuvarlak borcam veya tepsi
- 7 adet güllaç yaprağı
- 6 su bardağı süt
- Yaklaşık 100 gram sütlü çikolata (Kare çikolatalardan bir paket+ diğer paketin yarısı)
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- Yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker (Şeker damak tadına göre az veya çok konulabilir.)
Ara Katman İçin
- Çilek
- Damla çikolata
Çikolata Soslu Çilek Dolgulu Güllaç Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bir tencereye üç bardak sütü alalım. Üzerine kakao ve şekeri ekleyerek ocakta karıştırıp kaynatalım.
- Ocaktan aldıktan sonra içine 100 gram sütlü çikolatayı ekleyip iyice erimesi için karıştıralım.
- Ardından diğer üç bardak soğuk sütümüzü de ekleyelim. Sos el yakmayan sıcaklıkta olmalı. Herbir güllaç yaprağını bir kaç parçaya bölelim.
- Büyük bir fırın tepsisine bir güllaç yaprağını bir kaç parçaya ayırıp koyalım. Üzerine bir kepçe sos dökelim.
- Ardından ıslanan güllaç yufkasını borcama serelim. Ardından üzerine biraz daha sos dökelim. Sonra ikinci yaprağa aynı işlemi uygulayalım. Sırayla her yaprağa aynı işlemi uygulayacağız. İki yaprak serip ortasına ince ince dilimlenmiş çilek ve damla çikolata serpelim.
- Daha sonra iki yaprak daha serip yine çilek ve damla çikolata serpiştirelim. Püf noktası büyük tepside tek tek ıslattığımız güllaç yaprağını borcama serince tekrar sos dökelim.
- Yedinci yaprağı da serdikten sonra kalan sosu dökelim üzerine. Sosun bol olması sizi korkutmasın bekledikçe sosu çekiyor.
- Yaklaşık iki saat üzerini kapatıp buzdolabında beklettikten sonra üzerine istediğiniz malzemeyi serpip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder