25 Nisan 2021 Pazar

Şeker Dolgulu Kurabiye Yenilen Süs Tarifi

 

Malzemeler

  • 100 gram tereyağ/margarin (Eritilmiş)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 – 2 su bardağı un unun kalitesine ve markasına göre değişiklik gösterir kontrollü ilave etmenizi öneririm.
  • Şeker dolgusu için istediğiniz şeker ben çilekli şeker kullandım

    Yapılışı

  • Erimiş ve ılımış yağı karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekerini ilave edip karıştırıyoruz.
  • Yumurtayı tarçını vanilini ilave edip karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü şekilde ilave edip en son kabartma tozunu ilave edip iyice yoğuruyoruz.
  • Hamurumuzu streçe sarıp 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamuru çıkarıp tezgahı unlayıp hamurun üzerini biraz unlayıp iyice açıyoruz. Dilediğiniz incelik olur.
  • Ben çok ince sevmediğim için dolgun kurabiyeler yaptım videoda detaylı izleyebilirsiniz📌.
  • Kurabiye kesicilerle istediğiniz şekilde kurabiyeler çıkarabilirsiniz.
  • Süs yapacağımız kurabiyeler için pipetle ip geçireceğiniz delik açıyoruz o şekilde pişiriyoruz.
  • Şeker dolgulu olacaklar için şekeri neresinde isterseniz orayı delmeniz yeterli ben kurabiyelerin tam ortalarını tercih ettim.
  • Şekeri iyice kırıp küçük parçalar haline getirdikten sonra açtığınız deliğe şekeri doldurmanız yeterli.
  • Şekerleri merdaneyle kırdım yağlı kağıt içinde hiçbiryere sıçramadan kolayca kırılıyorlar📌.
  • 200 derece fırında 8 yada 10 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙏🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder