Malzemeler
- 100 gram tereyağ/margarin (Eritilmiş)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 – 2 su bardağı un unun kalitesine ve markasına göre değişiklik gösterir kontrollü ilave etmenizi öneririm.
- Şeker dolgusu için istediğiniz şeker ben çilekli şeker kullandım
Yapılışı
- Erimiş ve ılımış yağı karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekerini ilave edip karıştırıyoruz.
- Yumurtayı tarçını vanilini ilave edip karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü şekilde ilave edip en son kabartma tozunu ilave edip iyice yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu streçe sarıp 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamuru çıkarıp tezgahı unlayıp hamurun üzerini biraz unlayıp iyice açıyoruz. Dilediğiniz incelik olur.
- Ben çok ince sevmediğim için dolgun kurabiyeler yaptım videoda detaylı izleyebilirsiniz📌.
- Kurabiye kesicilerle istediğiniz şekilde kurabiyeler çıkarabilirsiniz.
- Süs yapacağımız kurabiyeler için pipetle ip geçireceğiniz delik açıyoruz o şekilde pişiriyoruz.
- Şeker dolgulu olacaklar için şekeri neresinde isterseniz orayı delmeniz yeterli ben kurabiyelerin tam ortalarını tercih ettim.
- Şekeri iyice kırıp küçük parçalar haline getirdikten sonra açtığınız deliğe şekeri doldurmanız yeterli.
- Şekerleri merdaneyle kırdım yağlı kağıt içinde hiçbiryere sıçramadan kolayca kırılıyorlar📌.
- 200 derece fırında 8 yada 10 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🙏🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder