19 Nisan 2021 Pazartesi

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi

 

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket toz krem şanti

Sosu için

  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Arasına serpmek için

  • 1 paket burçak bisküvi

    Çilek Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Tencereye ilk unu ,nişastayı ,şekeri alıp güzelce çırpıyoruz.
  • Üzerine süt ve yumurtaları ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra ılıyınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Birazdaha soğuyunca krem şantiyi de ekleyip birdaha 4-5 dk mikserle çırpıyoruz.
  • Ayrı bir tencerede çileği püre haline getiriyoruz.
  • Üzerine su, nişasta ve şekeri ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Kaplara sırasıyla muhallebi rondodan geçirdiğimiz bisküvi üstüne tekrar muhallebi en üste çilekli sos olacak şekilde dolduruyoruz.
  • Tatlımız dolapda 2 saat dinlenince servise hazır inanın bir kaşık aldıktan sonra bırakamıyacaksınız deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder