24 Nisan 2021 Cumartesi

Çilekli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

 

Çilekli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Pastacı kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı krema
  • 1 paket toz krem şanti

Ara katlarda;

  • 7-8 adet çilek
  • 2 yemek kaşığı beyaz çikolata

Süslemek için;

  • 2 yemek kaşığı krema
  • 50 gram beyaz çikolata
  • 3-4 adet çilek
  • Çikolata(ferrero rocher kullandım)

Islatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Çilekli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Pandispanya için un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın.
  2. Yumurtaları başka bir kapta çırpmaya başlayın.
  3. Üzerine sıcak suyu ekleyerek devam edin.
  4. Arkasından şekeri ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Köpük köpük olunca bırakın ki en 7-8 dakika çırpmanız lazım.
  5. Üzerine kuru malzeme karışımını 1 er kaşık ekleyerek spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
  6. Söndürmemeye ve topak topak kalmamasına özen gösterin. Her tarafını yağlı kağıtla kapladığımız kelepçeli kalıba dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-35 dakika pişirin.
  8. Sıcakken telin üstüne ters çevirin öyle soğusun. Soğuyunca kalıptan çıkartıp 3 parçaya ekmek bıçağı ile döndürerek kesin.
  9. Krema için süt ve yumurta sarısını bir kapta çırpın.
  10. Tencereye un, nişasta, şekeri alıp karıştırın. Sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyerek pişirin.
  11. Altını kapatınca vanilya ve tereyağı ekleyip iyice çırpın. Yayvan bir kaba döküp üstünü buzdolabı poşetiyle kapatalım.
  12. Poşet kremaya değmeli. Ilıyınca dolaba alıp en az 1 saat soğutalım.
  13. Soğuyan kremayı tekrar çırpalım.
  14. Üzerine krem şanti ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  15. Hazır olan kremayı sıkma torbasına alalım.
  16. Birleştirmeye başlayalım. Bir parça keki standa alalım.
  17. Üzerini 1-2 kaşık sütle ıslatalım. Kremayı sıkalım.
  18. Üzerine doğranmış çilek ve beyaz çikolata ekleyelim.
  19. Diğer kat kekin yapışması için biraz daha krema sıkıp 2. Kat keki koyalım.
  20. Aynı işlemleri yaparak pastayı tamamlayalım. Her tarafını kaplayarak soğumaya bırakalım.
  21. Süslemek için kremayı ısıtalım altını kapatalım.
  22. Üzerine beyaz çikolataları ekleyip eritelim. İyice soğuyunca pastanın kenarlarından akıtalım.
  23. Kalan kremayı pastanın üstüne sıkalım. Çilek ve çikolata ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder