Çilekli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 6 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Pastacı kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı krema
- 1 paket toz krem şanti
Ara katlarda;
- 7-8 adet çilek
- 2 yemek kaşığı beyaz çikolata
Süslemek için;
- 2 yemek kaşığı krema
- 50 gram beyaz çikolata
- 3-4 adet çilek
- Çikolata(ferrero rocher kullandım)
Islatmak için;
- 1 çay bardağı süt
Çilekli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Pandispanya için un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın.
- Yumurtaları başka bir kapta çırpmaya başlayın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyerek devam edin.
- Arkasından şekeri ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Köpük köpük olunca bırakın ki en 7-8 dakika çırpmanız lazım.
- Üzerine kuru malzeme karışımını 1 er kaşık ekleyerek spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
- Söndürmemeye ve topak topak kalmamasına özen gösterin. Her tarafını yağlı kağıtla kapladığımız kelepçeli kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-35 dakika pişirin.
- Sıcakken telin üstüne ters çevirin öyle soğusun. Soğuyunca kalıptan çıkartıp 3 parçaya ekmek bıçağı ile döndürerek kesin.
- Krema için süt ve yumurta sarısını bir kapta çırpın.
- Tencereye un, nişasta, şekeri alıp karıştırın. Sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyerek pişirin.
- Altını kapatınca vanilya ve tereyağı ekleyip iyice çırpın. Yayvan bir kaba döküp üstünü buzdolabı poşetiyle kapatalım.
- Poşet kremaya değmeli. Ilıyınca dolaba alıp en az 1 saat soğutalım.
- Soğuyan kremayı tekrar çırpalım.
- Üzerine krem şanti ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Hazır olan kremayı sıkma torbasına alalım.
- Birleştirmeye başlayalım. Bir parça keki standa alalım.
- Üzerini 1-2 kaşık sütle ıslatalım. Kremayı sıkalım.
- Üzerine doğranmış çilek ve beyaz çikolata ekleyelim.
- Diğer kat kekin yapışması için biraz daha krema sıkıp 2. Kat keki koyalım.
- Aynı işlemleri yaparak pastayı tamamlayalım. Her tarafını kaplayarak soğumaya bırakalım.
- Süslemek için kremayı ısıtalım altını kapatalım.
- Üzerine beyaz çikolataları ekleyip eritelim. İyice soğuyunca pastanın kenarlarından akıtalım.
- Kalan kremayı pastanın üstüne sıkalım. Çilek ve çikolata ile süsleyip servis edelim. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder