24 Nisan 2021 Cumartesi

El Açması Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi

 

El Açması Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un önden yoğururken yarım bardak daha ekledim (un cinsine göre değişir ölçü)
  • 1 tatlı kaşığı silme toz kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Ara katlara sürmek için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı karışımı tavada eritilmiş

İç harcı

  • 1 bağ ıspanak
  • 300-400 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz baharat

    El Açması Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı

  • İç harcı uygun bir tavada sıvı yağda kıyma ve minik doğradığım soğanı soteledim.
  • Kapağı kapalı kısık ateşte bi beş dk kadar pişirdim. Temizleyip ince doğradığım ıspanağı ekledim bir kaç tur çevirdim. Hazır.
  • Hamur malzemeleri birleştirdim yumuşak ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurdum. Yarım saat kadar mayalandırdım.
  • Hafifçe yoğurdum maya kokusu olmasın. 4 beze yaptım merdane ile açtım aralarını yağladım harçtan koydum.
  • Yumurta sarısı sürdüm bıçakla kare kare kestim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar kontrollü 30 -35 dk kadar pişirdim (sizin fırınınızda bu ölçüler değişik olabilir). İç malzemesini peynirli patatesli yapabilirsiniz 👍🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder