El Açması Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un önden yoğururken yarım bardak daha ekledim (un cinsine göre değişir ölçü)
- 1 tatlı kaşığı silme toz kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Ara katlara sürmek için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı karışımı tavada eritilmiş
İç harcı
- 1 bağ ıspanak
- 300-400 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz baharat
El Açması Ispanaklı Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı
- İç harcı uygun bir tavada sıvı yağda kıyma ve minik doğradığım soğanı soteledim.
- Kapağı kapalı kısık ateşte bi beş dk kadar pişirdim. Temizleyip ince doğradığım ıspanağı ekledim bir kaç tur çevirdim. Hazır.
- Hamur malzemeleri birleştirdim yumuşak ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurdum. Yarım saat kadar mayalandırdım.
- Hafifçe yoğurdum maya kokusu olmasın. 4 beze yaptım merdane ile açtım aralarını yağladım harçtan koydum.
- Yumurta sarısı sürdüm bıçakla kare kare kestim.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar kontrollü 30 -35 dk kadar pişirdim (sizin fırınınızda bu ölçüler değişik olabilir). İç malzemesini peynirli patatesli yapabilirsiniz 👍🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder