24 Nisan 2021 Cumartesi

Pratik Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Pratik Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytin
  • Yarım kalıp beyaz peynir.
  • 2 adet yumurta akı
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 1 demet dereotu
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için :

  • 2 yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam
  • 3, 5

    Pratik Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Poğaça hamuru için ilk önce yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı zeytinyağı, yoğurdu, yumurta aklarını, temizlenip ikiye ayrılmış zeytini, peyniri, tuz ve şekeri koyalım. İnce kıyılmış dereotunu ilave edip iyice yoğuralım.
  • Daha sonra kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu 20 eşit parçaya bölelim. Her birini elimizle yuvarlayıp hafif bastırıp tepsiye dizelim.
  • Hepsi bitince üzerine yumurta sarısı sürelim. Çok az susam ve çörekotu serpelim.
  • 180 derecede kızarana dek pişirelim.
  • Peynir ve zeytin tuzlu olduğu için tuz ayarına dikkat edelim. Un miktarı markadan markaya değişebilir. Ele yapışmayacak kıvamda olacak.Dereotlu poğaçamız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. 🌺🌺🌺🌺🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder