Pratik Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytin
- Yarım kalıp beyaz peynir.
- 2 adet yumurta akı
- 2 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 1 demet dereotu
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için :
- 2 yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
- 3, 5
Pratik Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı
- Poğaça hamuru için ilk önce yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı zeytinyağı, yoğurdu, yumurta aklarını, temizlenip ikiye ayrılmış zeytini, peyniri, tuz ve şekeri koyalım. İnce kıyılmış dereotunu ilave edip iyice yoğuralım.
- Daha sonra kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 20 eşit parçaya bölelim. Her birini elimizle yuvarlayıp hafif bastırıp tepsiye dizelim.
- Hepsi bitince üzerine yumurta sarısı sürelim. Çok az susam ve çörekotu serpelim.
- 180 derecede kızarana dek pişirelim.
- Peynir ve zeytin tuzlu olduğu için tuz ayarına dikkat edelim. Un miktarı markadan markaya değişebilir. Ele yapışmayacak kıvamda olacak.Dereotlu poğaçamız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. 🌺🌺🌺🌺🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder