17 Nisan 2021 Cumartesi

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı (Tereyağsız Hafif) Tarifi

 

Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı (Tereyağsız Hafif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker ( yaklaşık olarak 10 yemek kaşığı oluyor tepeleme olarak kullanıldığında)
  • 1 paket vanilya
  • Damla sakızı (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • Çekilmiş petibör büskivi
  • Kavrulmuş kadayıf (hazır)
  • Hindistan cevizi
  • Damla çikolata

    Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı (Tereyağsız Hafif) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak süt un nişasta ve şekeri uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Damla sakızını da ilave ettikten sonra orta ateşte kaynatıp göz göz oluncaya kadar pişirmesini sağlıyoruz.
  • Muhallebi kıvamını piştikçe alacaktır.
  • Kıvamı uygun hale geldikten sonra pişmiş olan tatlımızı ocaktan alıp vanilya ilave ediyor ve 4-5 dakika mikser ile karışımını sağladıktan sonra istenilen fırın kabı borcam kek kalıbı vb. Şeylere eşit şekilde yayıyoruz.
  • Ben servis tabağı tercih ettim.
  • Kendi sıcaklığı çıktıktan sonra istenilen her şey ile süsleme yapabilirsiniz kendi zevkinize bağlı ölçüleri arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Şimdiden herkese afiyet olsun.

    Hayırlı iftarlar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder