Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı (Tereyağsız Hafif) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker ( yaklaşık olarak 10 yemek kaşığı oluyor tepeleme olarak kullanıldığında)
- 1 paket vanilya
- Damla sakızı (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- Çekilmiş petibör büskivi
- Kavrulmuş kadayıf (hazır)
- Hindistan cevizi
- Damla çikolata
Damla Sakızlı Tavuk Göğsü Tatlısı (Tereyağsız Hafif) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak süt un nişasta ve şekeri uygun bir tencereye alıyoruz .
- Damla sakızını da ilave ettikten sonra orta ateşte kaynatıp göz göz oluncaya kadar pişirmesini sağlıyoruz.
- Muhallebi kıvamını piştikçe alacaktır.
- Kıvamı uygun hale geldikten sonra pişmiş olan tatlımızı ocaktan alıp vanilya ilave ediyor ve 4-5 dakika mikser ile karışımını sağladıktan sonra istenilen fırın kabı borcam kek kalıbı vb. Şeylere eşit şekilde yayıyoruz.
- Ben servis tabağı tercih ettim.
- Kendi sıcaklığı çıktıktan sonra istenilen her şey ile süsleme yapabilirsiniz kendi zevkinize bağlı ölçüleri arttırıp azaltabilirsiniz.
Şimdiden herkese afiyet olsun.
Hayırlı iftarlar dilerim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder