26 Nisan 2021 Pazartesi

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Hamuru için;

  • 250g tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 25g kakao (3 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş

     Yapılışı

  • İlk olarak tatlımızın şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım, ara ara karıştırarak şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayan şerbetimizin altını kısalım ve bu şekilde 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim.
  • Ardından içerisine limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatalım ve şerbetimizi ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, kakaoyu, irmiği, cevizi ve vanilyayı alarak elimizle malzemelerimizi karıştıralım.
  • Ardından unun bir kısmını ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Unumuzu da yavaş yavaş ilave edelim, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içimizle yuvarlayalım. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı bir tabak içerisine aldığımız mavi haşhaşa bulayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
  • Tatlılarımızın ortasına ceviz batıralım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen tatlılarımızı uygun bir kap içerisine dizelim ve soğuyan şerbetimizi sıcak tatlılarımızın üzerine gezdirelim.
  • Tatlılarımızın şerbeti çekmesi yaklaşık 3-4 saat kadar dinlendirelim. Şerbetten kaşıkla alarak arada tatlılarımızın üzerine gezdirelim.
  • Şerbetini çeken tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder