Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Hamuru için;
- 250g tereyağı
- 2 adet yumurta
- 25g kakao (3 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
Yapılışı
- İlk olarak tatlımızın şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım, ara ara karıştırarak şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayan şerbetimizin altını kısalım ve bu şekilde 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim.
- Ardından içerisine limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatalım ve şerbetimizi ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
- Hamuru için uygun bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, kakaoyu, irmiği, cevizi ve vanilyayı alarak elimizle malzemelerimizi karıştıralım.
- Ardından unun bir kısmını ve kabartma tozunu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim. Unumuzu da yavaş yavaş ilave edelim, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içimizle yuvarlayalım. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı bir tabak içerisine aldığımız mavi haşhaşa bulayarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
- Tatlılarımızın ortasına ceviz batıralım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen tatlılarımızı uygun bir kap içerisine dizelim ve soğuyan şerbetimizi sıcak tatlılarımızın üzerine gezdirelim.
- Tatlılarımızın şerbeti çekmesi yaklaşık 3-4 saat kadar dinlendirelim. Şerbetten kaşıkla alarak arada tatlılarımızın üzerine gezdirelim.
- Şerbetini çeken tatlılarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder