26 Nisan 2021 Pazartesi

Potakallı Anne Pastası Tarifi

 

Potakallı Anne Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket tereyağı oda sıcaklığında
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta (Birinin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin

  • Yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Dövülmüş ceviz

    Potakallı Anne Pastası Tarifi Yapılışı

  • Hamur için yoğurma kabına un kabartma tozu hariç diğer malzemeleri boşaltıp ve iyice eritilir.
  • Ardından un kabartma tozu kontrollü eklenir tekrar yoğrulur hamur kulak memesi kıvamında olur ve ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük alınıp yuvarlayıp fırın yağlı kağıt üzerine dizilir.
  • Ardından yumurta dürülüp bıçağın arkasıyla üzerine artı şekli verilir ceviz serpilir ve önceden ısıtılmış 220 derece fırına verip hafif kabarmaya başlayınca derece 180 dereceye düşürülür.
  • 20 dakika fansız üzeri altın sarısı gibi kızarana kadar pişirilir ve alınır üzerini havluyla kapatılır yumuşak kalsın diye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder