Potakallı Anne Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket tereyağı oda sıcaklığında
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta (Birinin sarısı üzeri için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin
- Yumurta sarısı
- 2 çay kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Dövülmüş ceviz
Potakallı Anne Pastası Tarifi Yapılışı
- Hamur için yoğurma kabına un kabartma tozu hariç diğer malzemeleri boşaltıp ve iyice eritilir.
- Ardından un kabartma tozu kontrollü eklenir tekrar yoğrulur hamur kulak memesi kıvamında olur ve ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük alınıp yuvarlayıp fırın yağlı kağıt üzerine dizilir.
- Ardından yumurta dürülüp bıçağın arkasıyla üzerine artı şekli verilir ceviz serpilir ve önceden ısıtılmış 220 derece fırına verip hafif kabarmaya başlayınca derece 180 dereceye düşürülür.
- 20 dakika fansız üzeri altın sarısı gibi kızarana kadar pişirilir ve alınır üzerini havluyla kapatılır yumuşak kalsın diye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder