7 Nisan 2021 Çarşamba

Deniz Mahsüllü Tagliatelle Tarifi

 

Deniz Mahsüllü Tagliatelle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kaşık sarımsaklı zeytinyağı
  • 20 gram ön pişirilmiş ahtapot
  • 30 gram kalamar
  • 30 gram karides
  • 30 gram iç midye
  • 80 gram domates sosu
  • 10 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Su

    Yapılışı

  • Önceden hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yağı kızgın tavaya dökünüz.
  • İlk başta kalamalarları tavaya atınız ve pişmesini bekleyiniz.
  • Kalmamalar piştikten sonra iç midyeleri ve karidesleri ekleyin.
  • Daha sonra da önceden pişirilmiş ahtapotları ekleyin.
  • Hepsi piştikten sonra tavaya iki yemek kaşığı kadar su ekleyin.
  • Suyu çektikten sonra domates sosunuzu ilave edin.
  • Domates sosu deniz mahsülleriyle özdeşleşene kadar çekmesini bekleyin.
  • Haşlanmış tagliatelle makarnanızı da tavaya ekleyin.
  • Sonra tereyağını makarnaya ekleyin ve karıştırın.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp, maydanoz ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder