Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı et ya da tavuk suyu (Önceden hazırlayıp dondurucuya koyduğumuzu ilave edebiliriz)
- Tuz-pul biber-nane
Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk önce tereyağında soğanı biraz çevirelim. Unu ve salçayı ekleyip soğanla unun kokusu çıkana kadar kavuralım suyunu ilave edelim.
- Su kaynayınca içine minik doğradığımız havuç ve yıkayıp süzdüğümüz mercimek, pirinç ve bulguru ekleyelim.
- Tuzunu da koyup kısık ateşte hepsi yumuşayana kadar pişirelim. Hafif taneli kalsın isterseniz bu şekilde bırakın, taneli olmasın diyenler de blender yardımı ile pürüzsüz hale getirebilirler.
- En son yağda pul biber -naneyi çevirip çorbanın üzerine dökelim. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder