Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı kaynamış su
- Karabiber
- Pul biber
- Reyhan
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
İç Harç İçin
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kemik
- Yarım limon
- Tuz
- Nane
Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bulgur ve irmiği karıştırıp sıcak suyla 15 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra soğanı rendeleyip baharatlarını ve salçasını da koyup iyice yoğuruyoruz.
- Son olarak yumurta ve un ekleyip karıştırıyoruz. Elimizle yuvarlak şekiller veriyoruz.
- Tencereye eti ve kemiği koyup duyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Suyunu çekince yağ ekleyip bir iki çeviriyoruz ve salçasını koyup kavuruyoruz.
- Üzerine kaynamış su ekliyoruz etler pişene kadar kaynatıyoruz düdüklüde yapabilirsiniz.
- Etler pişince haşlanmış nohut ve köfteleri atıp köfteler pişinceye kadar ocakta tutuyoruz.
- Piştikten sonra altını kapatıp neme ve limon sıkıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder