21 Nisan 2021 Çarşamba

Ev Yapımı Minik Tam Buğday Ekmeği Tarifi

 

Ev Yapımı Minik Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 360 gram beyaz un
  • 240 gram tam buğday unu
  • 360 ml ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı kuru maya

    Ev Yapımı Minik Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeyi beraber koyup yoğuruyoruz. 1 saat kadar mayalamaya bırakıyoruz.
  • Tezgaha un serpip hamuru biraz yoğururuz. Uzun bir şekil veriyoruz.
  • Ortalama 100 er gram lik parçalara ayırıyoruz (Yada göz kararı ) küçük toplar yapıyoruz. İstediğimiz gibi şekil veriyoruz.
  • Tepsiye dizip 20 dakika mayalamaya bırakıyoruz. Üstünü bir havlu yada sofra bezi ile örtüyoruz. Fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyuyuruz.
  • 200 derecede alt üst konumunda isittigimiz fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarttıktan sonra üstüne biraz su serpip yine örtüyoruz. Yumuşacık ekmeklerimiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder