Ev Yapımı Minik Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 360 gram beyaz un
- 240 gram tam buğday unu
- 360 ml ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı kuru maya
Ev Yapımı Minik Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeyi beraber koyup yoğuruyoruz. 1 saat kadar mayalamaya bırakıyoruz.
- Tezgaha un serpip hamuru biraz yoğururuz. Uzun bir şekil veriyoruz.
- Ortalama 100 er gram lik parçalara ayırıyoruz (Yada göz kararı ) küçük toplar yapıyoruz. İstediğimiz gibi şekil veriyoruz.
- Tepsiye dizip 20 dakika mayalamaya bırakıyoruz. Üstünü bir havlu yada sofra bezi ile örtüyoruz. Fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyuyuruz.
- 200 derecede alt üst konumunda isittigimiz fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkarttıktan sonra üstüne biraz su serpip yine örtüyoruz. Yumuşacık ekmeklerimiz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder