28 Nisan 2021 Çarşamba

En Leziz Haliyle İç Baklalı Enginar Tarifi

 

En Leziz Haliyle İç Baklalı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 -5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 150-200 gram taze iç bakla
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 adet enginar
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1,5 -2 su bardağı su
  • İnce doğranmış dereotu

    En Leziz Haliyle İç Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle baklalarımızı 5-10 dk kadar(baklanın yapısına göre) tuzlu suda haşlayıp kabuklarını soyalım.
  • Ayrı bir tencerede yemeklik doğranan soğanları zeytinyağında kavuralım.
  • Sarımsak, tuz, karabiber ve tozşekeri ekleyip karıştıralım. Baklaları da ekleyelim.
  • Enginarları ters bir şekilde tencereye yerleştirelim.
  • Kaynar suyu ve yarım limon suyunu ekleyerek kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ardından enginarları servis tabağına çıkartalım.
  • İnce kıyılmış dereotunu baklalı harca ekleyip karıştıralım ve enginarların üzerine bölüştürelim.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirelim. Enginarlarımız hazır afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder