En Leziz Haliyle İç Baklalı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 -5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet yemeklik doğranmış soğan
- 150-200 gram taze iç bakla
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 adet enginar
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1,5 -2 su bardağı su
- İnce doğranmış dereotu
En Leziz Haliyle İç Baklalı Enginar Tarifi Yapılışı
- Öncelikle baklalarımızı 5-10 dk kadar(baklanın yapısına göre) tuzlu suda haşlayıp kabuklarını soyalım.
- Ayrı bir tencerede yemeklik doğranan soğanları zeytinyağında kavuralım.
- Sarımsak, tuz, karabiber ve tozşekeri ekleyip karıştıralım. Baklaları da ekleyelim.
- Enginarları ters bir şekilde tencereye yerleştirelim.
- Kaynar suyu ve yarım limon suyunu ekleyerek kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Ardından enginarları servis tabağına çıkartalım.
- İnce kıyılmış dereotunu baklalı harca ekleyip karıştıralım ve enginarların üzerine bölüştürelim.
- Üzerine zeytinyağı gezdirelim. Enginarlarımız hazır afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder