Esmer Bomba Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3,5 su bardağı un (200 ml dikkatli ekleyin)
Üzeri İçin
- 1 kase beyaz haşhaş (Mavi de olur)
- Ceviz
- Badem
- Antepfıstığı
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon
Esmer Bomba Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetini yapmak için orta boy bir tencereye belirli ölçülerde, şekeri ve suyu alalım ve şerbetimizi kaynaması için ocağa alalım ve kaynayınca limon sıkıp, 15-20 dakika kadar daha kaynatalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım. 👈🏻
- Geniş bir kabin içerisine bütün malzemeleri alıp ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve hamurdan parçalar kopararak yuvarlak şekil verelim ve tepsiye dizelim.
- Hamur bitene kadar bu şekilde devam edelim. Bir kasenin içine haşhaş koyalım ve haşhaşa batırıp her yerini bulayalım tepsiye dizip (Ortalarına parmağımızla hafif bastırıp çukurda oluşturabilirsiniz )👈🏻ben ortasına boşluk yapmadım.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim 20-25 dakika arası pişsin.
- Fırından çıkan tatlımızı soğuması için bir yerde bekletelim. Ilık şerbetimizi tatlıya döküp çekmesini bekleyelim.
- Bu nokta çok önemli ya şerbet ılık olup, tatlı sıcak olacak, ya da tatlı ılık olup şerbet sıcak olacak bu şekilde yapılan her tatlı şerbetini güzel çeker.
- Ben tatlının ortalarına benmari usulü eritilmiş̧ çikolatadan döküp, ceviz ile dekor verdim siz isterseniz başka şekilde de sunum yapabilirsiniz (Sürülebilir sarelle çikolatada kullanabilirsiniz)👈🏻😊
- Bu nefissss lezzeti kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Afiyet olsun. 😍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder