23 Nisan 2021 Cuma

Etli Bamya Yemeği Tarifi

 

Etli Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 150-200 gram dana kuşbaşı et
  • 1 su bardağı sıcak su (Etleri haşlamak için)
  • 450 gram dondurulmuş bamya
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet domates rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

    Etli Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Etler tencereye alınır, üzerine 1 bardak sıcak su eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Daha sonra sıvı yağ eklenir, haşlanmış et kavrulur.
  • Etlerin üzerine doğranmış soğan ve salça da eklenip tekrar kavrulur.
  • Rendelenmiş domatesler soğanın üzerine eklenir.
  • Bamya da ilave edilir, yarım limon suyu sıkılır.
  • Son olarak tuz, pul biber ve karabiber eklenerek üzerini geçecek kadar sıcak su koyulup tencerenin kapağı kapatılır.
  • Yemek biraz piştikten sonra tahta kaşık ile hafifçe karıştırılır.
  • Bamyalar çok dağılmayacak şekilde pişirilir. Bamyalar ve etler iyice piştikten sonra etli bamya servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder