Etli Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 150-200 gram dana kuşbaşı et
- 1 su bardağı sıcak su (Etleri haşlamak için)
- 450 gram dondurulmuş bamya
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet domates rendesi
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Etli Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı
- Etler tencereye alınır, üzerine 1 bardak sıcak su eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
- Daha sonra sıvı yağ eklenir, haşlanmış et kavrulur.
- Etlerin üzerine doğranmış soğan ve salça da eklenip tekrar kavrulur.
- Rendelenmiş domatesler soğanın üzerine eklenir.
- Bamya da ilave edilir, yarım limon suyu sıkılır.
- Son olarak tuz, pul biber ve karabiber eklenerek üzerini geçecek kadar sıcak su koyulup tencerenin kapağı kapatılır.
- Yemek biraz piştikten sonra tahta kaşık ile hafifçe karıştırılır.
- Bamyalar çok dağılmayacak şekilde pişirilir. Bamyalar ve etler iyice piştikten sonra etli bamya servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder