Orjinal Fırıncı Ramazan Pidesi (Daha Güzeli Yok) Tarifi İçin Malzemeler
Ön mayalama için;
- Yarım su bardağı su (ılık)
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 5 tatlı kaşığı tepeleme un
Ana hamur için;
- 2,5 su bardağı su (ılık)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Orjinal Fırıncı Ramazan Pidesi (Daha Güzeli Yok) Tarifi Yapılışı
- Ön mayalama için ılık su, şeker, maya ve unu iyice karıştırın üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.
- Ana hamur için yoğurma kabına ılık suyu alın, üzerine tuz ve hazırladığınız mayalı cıvık hamuru ekleyin.
- Unu eleyerek azar azar ilave edip ele yapışan bir hamur elde edin.
- Üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp fazla hırpalamadan elinizi unlayıp hamur kesme aparatıyla 3 e bölün.
- Hamuru nazikçe toparlayıp yuvarlayın.
- Kepek serpilmiş tezgaha hamuru topladığımız kısım alta gelecek şekilde kepeğin üstüne koyun.
- Hamurların üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurun altından elinizin üst tarafıyla çevire çevire büyütün.
- Kepek serpilmiş tepsiye elimizde büyüttüğümüz hamuru koyalım.
- Elimizi ıslatarak tırnak izi yapın.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp.
- Hamurun üzerine nazikçe fırça ile sürün.
- Susam ve çörek otu serpin.
- 250 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırının içine zeminine ısıya dayanıklı bir kaba soğuk su koyun.
- Fırından çıkarıp fazla kepeği ekmeğin altından silkeleyin tel ızgara üzerine alıp üzerine örtü örtüp dinlendirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder