23 Nisan 2021 Cuma

Orjinal Fırıncı Ramazan Pidesi (Daha Güzeli Yok) Tarifi

 

Orjinal Fırıncı Ramazan Pidesi (Daha Güzeli Yok) Tarifi İçin Malzemeler

Ön mayalama için;

  • Yarım su bardağı su (ılık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 5 tatlı kaşığı tepeleme un

Ana hamur için;

  • 2,5 su bardağı su (ılık)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

    Orjinal Fırıncı Ramazan Pidesi (Daha Güzeli Yok) Tarifi Yapılışı

  • Ön mayalama için ılık su, şeker, maya ve unu iyice karıştırın üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.
  • Ana hamur için yoğurma kabına ılık suyu alın, üzerine tuz ve hazırladığınız mayalı cıvık hamuru ekleyin.
  • Unu eleyerek azar azar ilave edip ele yapışan bir hamur elde edin.
  • Üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp fazla hırpalamadan elinizi unlayıp hamur kesme aparatıyla 3 e bölün.
  • Hamuru nazikçe toparlayıp yuvarlayın.
  • Kepek serpilmiş tezgaha hamuru topladığımız kısım alta gelecek şekilde kepeğin üstüne koyun.
  • Hamurların üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurun altından elinizin üst tarafıyla çevire çevire büyütün.
  • Kepek serpilmiş tepsiye elimizde büyüttüğümüz hamuru koyalım.
  • Elimizi ıslatarak tırnak izi yapın.
  • Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp.
  • Hamurun üzerine nazikçe fırça ile sürün.
  • Susam ve çörek otu serpin.
  • 250 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırının içine zeminine ısıya dayanıklı bir kaba soğuk su koyun.
  • Fırından çıkarıp fazla kepeği ekmeğin altından silkeleyin tel ızgara üzerine alıp üzerine örtü örtüp dinlendirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder