6 Nisan 2021 Salı

Etli Kuru Dolma Tarifi

 

Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet kuru patlıcan
  • 20 adet kuru dolmalik antep biberi

İç Harcı İçin

  • 1 büyük boy soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 200 gram çok minik doğranmış et
  • 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 2.5 su bardağı dolmalık pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1.5 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kuru mor reyhan (Önemli ürün)

    Etli Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kuruları kaynamış suyun içerisine atalım ve yaklaşık 10 dakika kadar yumuşayana kadar haşlayalım.
  • İç harcı için soğanı doğrayalım ve bol yağ ile kavuralım.
  • Üzerine sarımsak ve minicik doğradığınız etleri ekleyelim 5 dakikada bu şekilde kızartalım.
  • Ardından salçayı da ekleyelim ve daha sonra yıkadığımız pirinci de ekleyelim.
  • Suyu koyup baharatları atalım ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyelim.
  • Suyunu çeken iç harcı dinlenmeye bırakalım.
  • Kurularımızıda süzdükten sonra içlerini dolduralım.
  • Ağzına kadar doldurmamanız gerekiyor zaten pirinç şişecektir.
  • Tencereye dizelim ve üzerine geçecek şekilde su koyalım kırık ateşte yarım saat kadar pişirelim.
  • Ardından kontrol edin pişmişse ocaktan alın. Bu dolma dinlenince güzelleşiyor. 😉. Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder