6 Nisan 2021 Salı

İçi Dolu Bademli Kıbrıs Kurabiyesi Tarifi

 

İçi Dolu Bademli Kıbrıs Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 klasik çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

İçi İçin

  • 130 gram badem
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı çicek suyu (İsteğe bağlı)

Bulamak İçin

  • Pudra şeker

    İçi Dolu Bademli Kıbrıs Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında tereyağ, yumurta, sıvı yağ ve şeker karıştırılır, sonra kabartma tozunu ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Ayrı bir kapta bademi toz olmayacak şekilde dövüyoruz ve tüm iç malzemeler ekleyip karıştırıyoruz. Bende çiçek suyu yoktu diye kullanmadım.
  • Hamurumuzdan yumurta büyüklüğü kadar alıp içli köfte acar gibi ortasına bademli karışımızdan 1 yemek kaşığı ile doldurup kapatıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı diziyoruz. Resimlerde şeklini görebilirsiniz.
  • 160 derece önce ısıtılmış fırında 30dk fazla kızarmadan pişiriyoruz. Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz sonra pudra şekerimize buluyoruz ve hazır!. Şimdiden afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder