Ev Ekmeğibu Tarif Kaçmaz Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı su (Ilık)
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 6-6,5 su bardağı un
Üzeri İçin
- Su
Ev Ekmeğibu Tarif Kaçmaz Tarifi Yapılışı
- Ilık suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika bekletin. Tuzu ilave edin.
- Unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalalan hamuru biraz daha yoğurup 4 eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Videodaki gibi elinizle açıp rulo yapar gibi sararak hazırlayın.
- Kenar kısımları inceltip ekmek şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Ekmek hamurlarının üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.
- Ekmeklerin üzerine jilet veya keskin bir bıçak ile çizik atın. Fırının içine zemine ısıya dayanıklı kaba su koyup 220 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerini örtüp biraz dinlendikten sonra dilimleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder