25 Nisan 2021 Pazar

Ev Ekmeğibu Tarif Kaçmaz Tarifi

 

Ev Ekmeğibu Tarif Kaçmaz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı su (Ilık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 6-6,5 su bardağı un

Üzeri İçin

  • Su

    Ev Ekmeğibu Tarif Kaçmaz Tarifi Yapılışı

  • Ilık suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika bekletin. Tuzu ilave edin.
  • Unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalalan hamuru biraz daha yoğurup 4 eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Videodaki gibi elinizle açıp rulo yapar gibi sararak hazırlayın.
  • Kenar kısımları inceltip ekmek şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Ekmek hamurlarının üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.
  • Ekmeklerin üzerine jilet veya keskin bir bıçak ile çizik atın. Fırının içine zemine ısıya dayanıklı kaba su koyup 220 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerini örtüp biraz dinlendikten sonra dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder