Urfa Usulü Çömlek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kg domates
- 1 kg patlıcan
- 6-7 tane biber
- 4-5 tane orta boy soğan
- 10 diş sarımsak
- 1,5 kg kg parça et
- 250 gram kuyruk yağı
- 150 gram tereyağ
- Tuz
- Sıvı yağ
Urfa Usulü Çömlek Tarifi Yapılışı
- Güvecin en altı sıvı yağ ile yağlanır parça etin tamamı güvecin dibine serilir.
- Sonra küp küp doğradığımız kuru soğanları ve çarliston biberlerimizi yerleştiriyoruz.
- Sonrasında patlıcanları küp küp doğrayıp yerleştiriyoruz.
- Daha sonra domatesleri en üste gelecek şekilde yerleştirdikten sonra kuyruk yağını ve sarımsakları ve tereyağını koyup çömleğin kapağını önce folyo ile onun üstüne de çömleğin kapağını kapatıp çarşı fırınına veriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder