Frambuazlı Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 50 gr tereyağ
- 1 vanilya şekeri
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Frambuaz sosu için;
- 1 su bardağı frambuaz ( dondurucudan kullandım)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 buçuk su bardağı su
Krem şanti için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Frambuazlı Saray Lokumu Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sütü tencereye alıyoruz .
- Şeker ve unu ilave ediyoruz .
- Kıvam alıncaya kadar çırpıcı ile karıştırarak pişiriyoruz.
- En sonunda tereyağı ve vanilya şekerini ilave ederek eriyene kadar pişiriyoruz.
- Sonra düz bir tepsiyi önce tereyağ ile yağlıyoruz .
- Sonra hindistan cevizini her yerine gelecek şekilde serpiyoruz ve muhallebiyi tepsinin her yerine gezdirerek döküyoruz.
- Daha sonra frambuazları tencereye alıyoruz ,yarım su bardağı su ile kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra süzgeçten geçirip suyunu ayırıp tortunu atıyoruz ve şekeri ilave ediyoruz .
- Kalan su ile nişastayı inceltip ilave ederek kıvamlı bir sos hazırlıyoruz ve muhallebinin üzerine her yerine gelecek şekilde döküyoruz .
- İlk sıcaklığını aldıktan sonra buz dolabına alıyoruz 2 -3 saat bekliyoruz.
- Krem şantiyi soğuk süt ile birlikte mikserin ilk düşük ayarında çırpıyoruz.
- Daha sonra yüksek ayarda 5- 6 dk çırpıyoruz dolaba alıyoruz .
- Tatlımız iyice soğumuş olması gerekiyor.
- Krem şantiyi de üzerine sürüp bir katını diğer katın üstüne getiriyoruz.
- Servis yapıyoruz afiyet olsun 🥰 Üzerine istediğiniz meyve ile sunum yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder