3 Nisan 2021 Cumartesi

Frambuazlı Saray Lokumu Tarifi

 

Frambuazlı Saray Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 50 gr tereyağ
  • 1 vanilya şekeri
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Frambuaz sosu için;

  • 1 su bardağı frambuaz ( dondurucudan kullandım)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk su bardağı su

Krem şanti için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt 

    Frambuazlı Saray Lokumu Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sütü tencereye alıyoruz .
  • Şeker ve unu ilave ediyoruz .
  • Kıvam alıncaya kadar çırpıcı ile karıştırarak pişiriyoruz.
  • En sonunda tereyağı ve vanilya şekerini ilave ederek eriyene kadar pişiriyoruz.
  • Sonra düz bir tepsiyi önce tereyağ ile yağlıyoruz .
  • Sonra hindistan cevizini her yerine gelecek şekilde serpiyoruz ve muhallebiyi tepsinin her yerine gezdirerek döküyoruz.
  • Daha sonra frambuazları tencereye alıyoruz ,yarım su bardağı su ile kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra süzgeçten geçirip suyunu ayırıp tortunu atıyoruz ve şekeri ilave ediyoruz .
  • Kalan su ile nişastayı inceltip ilave ederek kıvamlı bir sos hazırlıyoruz ve muhallebinin üzerine her yerine gelecek şekilde döküyoruz .
  • İlk sıcaklığını aldıktan sonra buz dolabına alıyoruz 2 -3 saat bekliyoruz.
  • Krem şantiyi soğuk süt ile birlikte mikserin ilk düşük ayarında çırpıyoruz.
  • Daha sonra yüksek ayarda 5- 6 dk çırpıyoruz dolaba alıyoruz .
  • Tatlımız iyice soğumuş olması gerekiyor.
  • Krem şantiyi de üzerine sürüp bir katını diğer katın üstüne getiriyoruz.
  • Servis yapıyoruz afiyet olsun 🥰 Üzerine istediğiniz meyve ile sunum yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder