3 Nisan 2021 Cumartesi

Kıymalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yeteri kadar un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı maya
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 400 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet soğan
  • Yarım demetten az maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı ucu ile tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber 

    Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamurumuzu yoğuralım.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeliyiz.
  • 1 saat kadar dinlendirilip, mayalandırılır .
  • Sonra  biber ,domates ,kapya ,biber ,soğan, domates, maydanoz sırası ile robottan çekilir ve çektiğimizin hepsini suyu sıkılır .
  • Kıymanın içine konur bütün hepsi harmanlanır.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklükte beze alınır.
  • Uzun açılıp içine harcımız konur kapatılır .
  • Yanlarına yumurta sarısı sürülür.
  • Yumuşak olması için üstüne minik minik margarin konur .
  • 200 derecede pişirilir .
  • Pişen pidelerin üstüne nemli bez konur yumuşak olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder