Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yeteri kadar un
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı maya
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 400 gram kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet soğan
- Yarım demetten az maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı ucu ile tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kara biber
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeliyiz.
- 1 saat kadar dinlendirilip, mayalandırılır .
- Sonra biber ,domates ,kapya ,biber ,soğan, domates, maydanoz sırası ile robottan çekilir ve çektiğimizin hepsini suyu sıkılır .
- Kıymanın içine konur bütün hepsi harmanlanır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklükte beze alınır.
- Uzun açılıp içine harcımız konur kapatılır .
- Yanlarına yumurta sarısı sürülür.
- Yumuşak olması için üstüne minik minik margarin konur .
- 200 derecede pişirilir .
- Pişen pidelerin üstüne nemli bez konur yumuşak olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder