28 Nisan 2021 Çarşamba

Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi

 

Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram yağsız dana julyen et
  • 3 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber

Sosu için ;

  • 2 yemek kaşığı barbekü sos veya domates rendesi
  • 1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı çemen tozu (varsa)
  • 1 çay kaşığı toz hardal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam kekik

Eti kavurmak için ;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Püresi için ;

  • 4 büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kase kaşar rendesi
  • Bir tutam karabiber
  • Tuz

Üzeri için ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber  

    Patates Püreli Et Fajita (Muhteşem Soslu Sote) Tarifi Yapılışı

  • Kekik hariç sos malzemelerini karıştırıyoruz. Eti ekleyerek her tarafına gelecek şekilde karıştırıp üzerini streçleyerek dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz.
  • Sıvı yağı tencereye alıp kızdırarak eti ekleyip mühürlüyoruz.
  • Birkaç dakika et suyunu salıp çekene kadar çevirerek kavuruyoruz.
  • Yarım su bardağı su ekleyip 15 dakika pişiriyoruz. (ben bu işlemi düdüklü tencerede yaptım ancak normal tencerede daha uzun sürede yapabilirsiniz. Eğer etiniz pişmezse biraz daha su ekleyerek pişirebilirsiniz. )
  • Eti kalan suyuyla tavaya alarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Julyen doğranmış biberleri, kekik ve tuzunu ekleyerek birkaç dakika kavurup altını kapatıyoruz. 🍖.
  • Patatesleri soyup haşlayarak ezip tavaya alıyoruz.
  • Yağı ekleyip birkaç dakika kavurarak sütünü yavaş yavaş ilave ediyoruz.
  • Sütü tamamen çektikten sonra rendelenmiş kaşar ve karabiberi ekliyoruz.
  • Kaşar eridikten sonra servis tabağına alarak üzerine eti yerleştiriyoruz. 🍟.
  • Pulbiberle tereyağını kızdırarak üzerine gezdirip servis ediyoruz. 🍴Misafirlerinizede yapabileceğiniz şık sunumlu ve doyurucu bir ana yemek. 💕Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder