5 Nisan 2021 Pazartesi

Fırın Yok Krema Yok Pişmeyen Çilekli Cheesecake Tarifi

 

Fırın Yok Krema Yok Pişmeyen Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 150 gram tereyağı

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağından biraz eksik nişasta
  • 1 paket vanilya

Üst kısım;

  • 750 gram ufak çilek
  • 1 paket çilekli jöle

    Fırın Yok Krema Yok Pişmeyen Çilekli CheesecakeTarifi Yapılışı

  • Öncelikle burçak bisküviler rondodan geçirilir ve üzerine eritilmiş tereyağı eklenir.
  • Kaşıkla hepsi birine gecene kadar karıştırılır.
  • Kelepçeli kalıbın kelepçesi servis yapılacak tabağın üzerine yerleştirilir.
  • Hazırlanan bisküviler kalıbın içerisine aktarılır.
  • Önce kaşıkla düzleştirilir ,sonra bir bardağın alt kısmıyla bastırılır ve buzdolabına kaldırılır.
  • Muhallebisi için; süt, nişasta, irmik, şeker ve vanilya tencereye alınır. Hepsi birlikte karıştırılır ve ocağa alınır.
  • Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  • İlk sıcaklığı geçince dolaptan alınan bisküvili karışımın üzerine aktarılır ve üzeri kaşıkla düzleştirilir.
  • Çiçeklerin sap kısmı düz olacak şekilde kesilerek temizlenir.
  • Muhallebinin üzerini komple kapatacak şekilde dizilir.
  • Jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır ve kaşıkla eşit şekilde çiçeklerin üzerine dökülür.
  • Hazırlanan tatlı 3-4 saat buzdolabında dinlendirilikten sonra servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder