5 Nisan 2021 Pazartesi

Paskalya Çöreği Tarifi

 

Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı damla sakızı (dövülmüş)
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Toz şeker (ya da file badem, fındık)

    Paskalya Çöreği Tarifi Yapılışı

  • Sütü, suyu derin bir kaba alın, içerisine mayayı, toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • Mayanın aktifleşmesi için bir kenarda 10 dakika bekletin.
  • Daha sonra sıvı yağı, tuzu, yumurtayı, mahlep ve damla sakızını ilave edin.
  • Yavaş yavaş unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
  • Yanınızda fazlaca bulunsun.
  • Yoğurulacak kıvama gelince tezgaha un serpin ve ele yapışmayan bir hamur elde edip toparlayın.
  • Kabı biraz yağlayın. Hamuru yerleştirin ve üzerini streçleyip, sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalamaya bırakın.
  • Hamur 2 katına çıkınca tezgaha alıp bir-iki kez yoğurun ve üçe bölün.
  • Her bir parçayı tekrar üçe bölün ve teker teker elinizde ince rulolar haline getirerek örgü şekli verin.
  • Diğer kalan hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın.
  • Ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika daha mayalanması için bekletin.
  • Bu esnada fırını ısıtın. Ben 175 derecede alt üst ayarda pişirdim.
  • Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve şeker serpin.
  • 20 dakika sonra kontrol edin.
  • Üzeri kızarınca alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder